Wednesday, November 21, 2007

UDEN TITEL

Hvis man nu betroede sin blog en del hemmeligheder, just fordi ingen læser den, ville det så være blogspecifikt? Nej, for så kunne man bare skrive dagbog. Men kun meget modige samt meget indbildske mænd skriver forresten dagbog, og derudover en del mænd med meget kvindelige anlæg og orientering. Hvorfor så en blog? Well, hvis nogen anklager os for umandigt at sovse rundt i privaten, kan vi altid pege på en vis læserkreds. Og hvis nogen omvendt anklager os for uværdig at udgive private ting som vi burde holde for os selv, kan vi svare, at da forhåbentlig kun få læser vor blog, har vi vor mandlige værdighed i behold. Kort sagt er vi helgarderede.

Endnu mere helgarderede ville vi være, hvis vi kunne få nogen til at forske i vor blog: For enhver forsker vil bedyre at hans eller hendes objekt skam er af største interesse for videnskaben og almenheden. Alt tilgives kort sagt, så snart brave borgere deri kan finde deres status og levebrød, det være nu nok så tosset. For status og levebrød er alt for alvorlige ting til at der kan spøges med dem.

Ef af vore mest ordensbehængte hædersmænd oppebærer således betragtelige biindtægter på årligt at udgive sine danske stile, som også vore muslimer kunne lære meget af. De ligger derfor kun under hvert andet juletræ: For retfærdigvis fordeler vor mand ganske ligesom Dyne-Larsen, men modsat Julemanden, sine samlede hovedværker uden skelen til religiøse og etniske tilhørsforhold.

Som sagt er det alvor, og anmelderne roser ham derfor for at skrive som en morsom engel. Men nu er engle desværre alt andet end morsomme, så skudsmålet selv er nok mere morsomt end dets genstand. Men heldigvis kan vi så trøste Morlille igen ved at forsikre hende om at hun ingenlunde skriver som en engel. Kort sagt, Morlille kan ikke flyve, vor mand kan hverken flyve eller gå på vandet i en brandert, idet han utvivlsomt er afholdsmand - ergo er vor mand ingen engel. Ja, en normalt pålidelig kilde bedyrer ligefrem at han er farlig...Men han tror på frihed for såvel Dyne-Larsen som Julemanden, selv om han ikke helt deler sidstnævntes etniske konservatisme.