Wednesday, January 28, 2015

AF EN FATTIG JÆGERS DAGBOG


AF EN GNIERS DAGBOG
Vinterdæk er bløde som vingummi og slides derfor hurtigere. De bør derfor først monteres, når det er nødvendigt. Men hvis nu vinteren er uhyre kort, fristes man ligesom konen i muddergrøften til den bjergsomme tanke helt at sløjfe dækskiftet frem og tilbage:- Dermed undgås ikke bare enhver slitage af vinterdækkene, men også udgiften til to gange dækskift. Hvis man helt konsekvent undgår kørsel i vintervejr, er det alene et spørgsmål om hvor meget man er villig til at betale for holiday on ice. Men kører man alligevel forsigtigt på sommerdæk, kan det ende med alligevel at blive en langt dyrere fornøjelse end de to ganges dækskift. Betragtningen minder her en hel del om betaling af sin stadig mere sjældent udnyttede TV-licens.
Jeg undgik derfor i går mindre veje, men kunne så til gengæld drage fordel af det forhold, at uberørte og helt ubesøgte hjørner undertiden kan ligge meget sumpet og uvejsomt - men samtidig klods op ad landeveje, hvor men strengt taget ikke har lov til at parkere undtagen i nødtilfælde eller ved motorbesvær.
Ofte afskærmes og camoufleres det vilde tilmed helt af dybe grøfter og af de faste vej-bankers tætte opvækst. Og ganske rigtigt baskede flere højst forbavsede urkokke da også op kun 5o meter fra landevejen. Adskillige store enebærbuske følte sig også som Robinson Kruso, da de efter forlængst at have opgivet ethvert håb blev reddet fra udsigten til langsom kvælning af opvoksende smågraner. ---------------- Dagens overflødige øvelse i "gjentagelsen"s umulighed viste sig ganske rigtigt omsonst. For de samme motiver - denne gang med stativ - var alligevel ikke de samme, for lyset var helt anderledes. Men de graner jeg fjernede, var derimod ikke de samme som sidst, og dermed blev det rigeligt meningsfuldt. For jeg gider ikke stå og svede i et fitness-center. Sneen i støvlerne må ses som et yderligere forfriskende frynsegode, Men ikke bare kan man ikke tage den med sig til evigheden: den smelter allerede længe inden og afgiver gavmildt al sin kulde til fødderne. Men det skal nu ikke være nogen hindring, for jeg helmer ikke, før jeg ser at alt er godt.