Friday, February 20, 2015

UDEN TITEL- OM KONGEVÆRDIGHED OG MAVEONDER


Skimmede dagens-kronik I POLITIKEN omhandlende bakterielle tarm-problemer, der nemlig siges at berøre en tredjedel af befolkningen - og dermed altså tillige arbejdsmarkedet. Alle vi der for tiden er Charlie, har nu vigtigere ting at tænke på: Ja, I ved: Foredragsturné på fashionable steder med unge af sind i alle aldre, der hellere end gerne betaler billet for at vide hvad de nu skal mene i konversation og diskussion.
Men endnu vigtigere ting at tænke på har Prins Henrik uden land - hvis ringe udsigter til kongeværdigheden trods hans bopæl med store ruder på Amalienborg i henhold til gode bekendte går ham i den grad på, at det i den nuværende svære situation med Charlie og mig kan virke både upassende og lidet kongeligt.
Her kan vi sandelig tale om indbildte problemer - for det har jo ingen som helst praktiske konsekvenser for manden. Ja, men sådan siger vi altid om de andres problemer: "Glem din dumme ulykkelige forelskelse, som jo kun eksisterer i dit hovede, fordi du ikke har seriøse forpligtelser at tænke på; alles forældre dør før eller siden, og de kunne jo alligevel ikke leve dit liv; du får snart et nyt job - eller også en masse arbejdsløse kammerater med langt mere tid til at høre på dine jeremiader end dine nuværende venner. Dine usælgelige billeder og dine uudgivne manuskripter spiller heller ingen rolle - alle dine venner der jo kender dig, ville jo alligevel aldrig drømme om at købe skidtet. Men vi gider alligevel godt gå i byen med dig - hvis du vel at mærke ikke fortsætter med at trætte os med evindelige beklagelser over endnu ikke at være blevet tildelt konge-titlen.
Men hvis du så inderligt ønsker titler, så er der da mange titler der endnu er ubeskyttede; - og mange af de andre titler kan du snart trække i en automat, bare du altså ikke lægger ud med at fornærme alle os der allerede har fået dem...
De ubeskyttede titler vil du måske finde alt for uværdige og plebejiske for din høje person. Men tænk i stedet på, at netop dette giver dig mulighed for at skille dig ud ved din åbenlyse eminence.
Stjerne-eksemplet er her til lands vor egen professor Tribini - hvis titel dog sidenhen her til lands har fået beskyttelse, så vi undgår flere morsomheder fremover. Men verdensrekorden indehaves dog af den amerikanske professor Adamskij ved Berkeley Universitet, der i sin tid skrev en bog om sine intensive diplomatiske kontakter med Venus-folket - forhandlinger der altid foregik i inter-galaktisk og neutralt farvand.
Det viste sig dog, at mandens eneste tilknytning til Berkeley University bestod i at han sammesteds drev en profitabel pølsebod. Den amerikanske professor-titel er nemlig ikke engang værd at beskytte...
Men hvad pokker - derfor kan mandens Venus-rapporter da alligevel sagtens stå til troende: For nok ved man nu, at der er lovlig varmt på Venus - men har I måske aldrig hørt om svovlkildernes termpfile bakterier?
Som sagt: I går alt for meget op i de dér titler - og forstår åbenbart ligesom Kunstmuseets falske doktor Anna Castberg ikke, at bare I som Prins Henrik har en god historie at levere, så kan I godt skrotte alle jeres selvskabte mave-problemer grundet tidens titel-syge.
For ligesom jeg selv skal I bare sige: "Jeg nægter ganske vist pure at modtage den dér dumme titel - men at lede sådan et fjollet museum skulle da vel ikke være nogen kunst, hverken med eller uden titel..."