Sunday, March 27, 2016

FRA JESUS TIL BRØNDSTED - OM NATIONAL SKAM...

KRISTEN SATIRE FOR MODERATE MUSLIMER
I vanlig demokratisk ordning skriver en bunke lige uafhængige spalte-berettigede publicister i alskens medier nu synkront provokerende: at når gode folk hævder at skamme sig over at være danske - så mener de i virkeligheden at andre burde skamme sig. Men en eller anden må nu have skrevet det først - så tillykke med det!
Men nu er den efterhånden sivet ind - og derefter kan vi andre så øve os i at skrive akkurat det samme på de sociale medier.
Hvis erklæret national skam skulle være lige så kættersk kontroversielt som Jesu budskab i sin tid, så får vi dog brug for mange arbejdsløse tømrere - og gerne af orientalsk ursprung - til at få ordnet de mange forestående korsfæstelser.
Jeg gider derimod ikke at korsfæstes i flok, så jeg nægter at skamme mig.
Dagbladet POLITIKEN gider åbenbart heller ikke skamme sig længere: For i vanlig ordning har man viet en hel bagside til sund fornuftig PH-satire over Kristendommen, med kun 200 års forsinkelse samt kyndig professoral bistand.
Dette vil afgjort bidrage til at pacificere hede muslimske temperamenter; lige som det vil gøre det lettere for moderate muslimer og abonnenter med betryggende moderate dansk-kundskaber at fremstå som troværdige og upartiske for deres muslimske brødre, når de taler for dansk retssamfund og tolerance - uden at blive set af deres fæller som forrædere mod både deres etniske baggrundsstøj og Islam.







Det mest virkeligt blasfemiske der kunne siges i denne sag, måtte i øvrigt  være, at hvis man gør grin med "sin egen tro" så skulle det helst vitterlig være ens egen (kosmopolitiske) tro - og ikke de andres provinsielle...

Ja, og så måtte det for resten også gerne være morsomt: For det er lige akkurat det som denne verdens virkeligt vantro ikke magter - just fordi de går så frygteligt meget op i denne verden...
Derimod kunne Jesus selv - som den gamle Vilhelm Brøndsted i sin tid påviste - være ret morsom. Der var ganske vist ingen disciple som lo. Men den slags sociale kriterier skal man jo ikke bøje sig for i en tid, hvor groft sagt enhver art satire eller hån med enten magtfuld adressat eller magtfuld afsender partout anses for morsom.