Wednesday, September 07, 2016

VEJENE OMKRING FULD BESKÆFTIGELSE - FATTIG-CARINAS SODOMI

"MAN MÅ GODT LYVE NÅR DET ER KUNST" (Kristeligt Dagblad)
Der tales så meget om job-skabelse: Men nu er det snart på tide, at nogen gør noget ved det.
Jeg har i den forbindelse barslet et Columbus-æg. En landsdækkende leg egnet til mennesker i alle fysiske og mentale aldre og tydeligvis ikke spor uforenelig med samtidig multi-tasking i form af snart jobsøgning, snart lønarbejde eller selvstændig konsulentvirksomhed. Den fremmer sammenhængskraften for alle der gider deltage - men svækker den for restgruppen, der så selv er ude om det - men vi lever nu engang i et frit land.
Deltagelse i vor patenterede leg fordrer naturligvis, at man betaler et årligt symbolsk gebyr i stil med medielicens.
---------------------------
Legen går noget kort fortalt ud på, at vi alle samtidig mener en ud af tre, højst fire mulige ting om noget som en kendt person har gjort eller sagt i går eller i forgårs. Den der oftest formår at sige akkurat det samme som flest mulige af de andre uden at kigge dem over skulderen, akkumulerer efterhånden flest points, hvilket giver dem udsigt til at komme på DR-Deadline og blive kendte - og til sidst at blive helt selvforsørgende rollemodeller: alene i kraft af en sådan løbende karaoke-votering om andres gøren og laden. Hvis man ovenikøbet formår herunder at bruge alle de samme udtryk som de andre deltagere, er det endnu mere glamourøst.
Men ikke nok med det: For hermed vil man kunne se frem til efterhånden også selv at blive genstand for sådan løbende landsdækkende debat og votering om stridens æble - omtrent som på Agamamnons og den skjønne Helenes tid: Det er endnu finere - og noget højere gives ikke.
--------------------------
Som et pædagogisk øvelses-eksempel lægger vi ud med en dug-frisk svensk medie-nyhed.
En ældre mand af etnisk svensk oprindelse blev i går pågrebet i færd med at dyrke "tidelag" med en hest under ivrig vrinsken: "Tidelag" er ligesom den danske oversættelse "sodomi" et urgammelt ord med bibelske konnotationer - og som ikke engang moderne udøvere af denne samkvemsform selv kender. De ved derfor heller ikke selv, hvor afskyelig denne virksomhed er: så afskyelig, at samtlige deltagere i gamle dages forbandedes, tortureredes og brændtes på bål - hvorefter asken i stil med Eichmanns blev spredt for alle vinde for at forhindre efterfølgende satanisk relikvie-kult.
En kommunalpolitiker udtaler til medierne, at det skete er en afskyelighed der ikke bør findes i et udviklet samfund som vort.
Men hvem ved: Måske både manden og krikken just var udviklings-hæmmede - og hvad andet kan vi i så fald vente i et land, hvor de fleste industrijob flyttes til Polen og Kina, mens integration af flygtninge, udviklings-hæmmede og handikappede optager en støt voksende del af arbejdsstyrken? I Danmark er på lignende vis menings-og kommentator-diarreen blevet den mest attråede og derfor snart tillige fremherskende form for selvforsørgelse. Den beklagelige hændelse er da i det mindste udtryk for et vist initiativ...
---------
Hursomhelst: Jeg lægger ud i vor ovenfor patenterede leg ved kommenterende at istemme den svenske kommunal-politikers dom:
"Den slags svineri hører ikke hjemme i et moderne samfund. Og selv om det samme vel også må gælde fordums barbariske afstraffelses-former i den anledning, så er vi dog i det mindste forpligtede til af såvel special-præventive som general-præventive grunde omgående at kastrere begge deltagere i den afskyelige akt."
---------------
Hermed er bolden så kastet på banen, og nu er det så jeres tur, børnlille....
P.S. Lur os om ikke ovenstående i en barnligt forsimplet og mere snakkesalig udgave snart står at læse i 27 forskellige lurmærkede "personlige" klummer i landsdækkende medier - der så atter smug-læses af vore nabo-landes klummister. Men sligt er man vant til: For vi søjle-helgener har nu engang valgt fasten som vort uvildigt certificerede økologiske levebrød.