Wednesday, November 09, 2016

HALLØJ I KLAREBODERNE - MINIMAL-KUNST OM MIMIKRY...


Silkehalen har en rød plet på vingespejlet: Velsagtens for at spurvehøgen skal tro den er et surt rønnebær - og for at de andre silkehaler skal tro, at alle de lækre rønnebær bare er en bunke lige så sultne silkehaler, der desværre denne gang er kommet den i forkøbet. Åh ja, for frænde er frænde værst: Ja endda i en sådan grad, at mange i sidste ende foretrækker at blive heroisk dræbt af fjenden frem for forsmædeligt at blive snydt og stillet i skyggen af deres frænde.

Silkehalerne ligner med deres fjertop grangiveligt indianere og kulturfolk - lige bortset fra at de ikke pynter sig med lånte fjer. Men silkehaler er stik modsat den første kategori grundet denne notoriske forkærlighed for gærede bær udstyret med en særdeles veldimensioneret lever. Den store lever er nemlig et ufravigeligt adgangskrav på Bobi Bar - der nu om stunder bevogtes af den samme ubestikkelige grænsekontrol som Gyldendal lige overfor.

Ikke desto mindre er det nu vidnefast, at mange silkehaler ved Gyldendals årlige tam-tam bliver så hønefulde, at de efterfølgende lader sig opsamle af konkurrerende forlag og medier på linje med så megen anden nedfalden frugt...

No comments: